Geschichte

Kasteel Aerwinkel werd in 1854 gebouwd door de bekende Nederlandse bouwmeester Pierre Cuijpers in opdracht van Pierre Geradts.

Het romantische neogotische kasteeltje ligt omgeven door een ook door Cuijpers ontworpen en prachtig aangelegde Engelse landschapstuin tussen Posterholt en buurtschap t Reutje.

De tuin ligt aan het eeuwenoude Munnichsbos en is dan ook omgeven door overvloedig natuurschoon.

Het huis ligt precies temidden van 2 grote gazons en wordt natuurlijk omgeven door eeuwenoude kastanjebomen, beuken en eiken. Door de de huidige eigenaren is er in 1997 een grote verscheidenheid aan bijzondere heesters en bomen aan toegevoegd. De soortenrijkdom is onovertroffen in het zuiden van Nederland. Er zijn meer dan 500 soorten heesters en bomen aangeplant.

Het is dan ook te beschouwen als een arboretum. In het voorjaar bloeien grote hoeveelheden Rhododendrons, in het najaar verkleuren de beuken en de kastanjes en kan er een ware Indian summer te beleven zijn.

In elk seizoen is Aerwinkel een prachtig stiltegebied. Er zijn nieuwe wandelpaden, de vijver bevat amfibieen en de huisdieren die er rond lopen (alpaca’s, pony’s en diverse soorten scharrelkippen) maken het gebied levendig.

de_DEDE